به گزارش روابط عمومی اتاق شیراز، همایش ملی زنان و توسعه با برگزاری نشست تخصصی توسعه اقتصادی با حضور خانم ها سیده فاطمه مقیمی رئیس کانون زنان بازرگان ایران، افروز بهرامی مدیر کل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فخرالسادات محتشمی پور رئیس هیئت مدیره انجمن زنان مدیر کارآفرین ایران، سیده زهره عظیمی فر رئیس مرکز پژوهش هوش مصنوعی و مشاور دانشگاه شیراز در امور بین الملل و سهیلا محبی نائب رئیس کانون زنان بازرگان استان فارس در شیراز برگزار شد.

در این نشست تخصصی سیده زهره عظیمی فر رئیس مرکز پژوهش هوش مصنوعی و مشاور دانشگاه شیراز در امور بین الملل گفت: افزایش سطح اگاهی زنان به عنوان قشر تاثیرگذار به جامعه ضرورت دارد. ضرورت تشکیل کارگروه هایی برای بررسی چگونگی زمینه سازی هدفمند جهت مشارکت خودجوش زنان در دوره های آموزش کسب و کار به شدت احساس می شود. لازم است بانوان تحصیل کرده در حوزه های کسب و کار، بازاریابی و برندینگ و البته دیجیتال سازی فرآیند کسب و کار توانمند گردند.

وی افزود: در واقع اینکه افراد یک جامعه به آموزش عالی دسترسی بهتری پیدا کنند بسیار خوب است ولی این فقط یک بخش از فرآیند کلی پیشرفت یک جامعه است. فضای کسب و کار بعد از فراغت از تحصیل دانشگاهی باید چنان باشد که دانش اندوخته شده در دانشگاه ها به عمل تبدیل شود.زنان باید به منابع سه گانه آموزش، مهارت و کارآفرینی؛ همایش ها و سازماندهی حضور بیشتر زنان، شبکه سازی و الگو سازی و درآمد، دارایی و ثروت دسترسی پیدا کنند.

عظیمی فر اظهارداشت: این منابع کمک می کند که زنان تحصیل کرده از ظرفیت بیان تصمیم سازی بهتری برخوردار شوند و حضور موفق ایشان در فضای کسب و کار ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه نیمی از فارق التحصیلان آموزش عالی را بانوان تشکیل می دهند، لازم است دختران به جهت کارآفرینی هدایت شده و از آموزش های کاربردی برخوردار گردند.

او افزود: حقیقتا زنان نادیده گرفته نمی شوند ولی می توان وضع موجود را ارتقا داد و شرایط را از اینکه هست بهبود بخشید. زنان نه تنها نقش محوری در بنیان خانواده و تربیت نیروی انسانی توانمند ایفا می کنند بلکه در حوزه اجتماعی و توسعه فعال و موثر واقع شده اند.

 افروز بهرامی مدیر کل سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: در بخش اقتصادی مشکلات کلان و پیچیده ای وجود دارد که عمده این مشکلات مشترک بین مردان و زنان فعال در فعالیت های اقتصادی است.

وی ادامه داد: نادیده گرفتن ظرفیت 50 درصدی زنان در کشور یکی از عوامل موثر در عقب ماندن کشور ما از توسعه اقتصادی است زیرا عدم حضور و مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی به طور مستقیم بر مسایلی مانند بیکاری، فقر، مشکلات و آسیب های اجتماعی و تولید ناخالص ملی تاثیر داشته است.

بهرامی عنوان داشت: بر اساس برنامه ششم توسعه، کشور باید به رشد هشت درصدی و ایجاد سالانه یک میلیون شغل برسد که تحقق این مهم نیاز به سرمایه گذاری داخلی و خارجی دارد.

وی تصریح کرد: علیرغم فرصت ها و جذابیت های کشورما، در 20 سال اخیر حجم سرمایه گذاری خارجی در کشور 40 میلیارد دلار و به طور متوسط سالانه دو میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی بوده است که بر اساس برنامه ریزی برنامه ششم توسعه این میزان در سال از دو میلیارد دلار باید به سالانه 54 میلیارد دلار افزایش پیدا کند.   

او افزود: سرمایه گذاری یکی از مهمترین موضوعاتی است که در کشور باید به آن توجه ویژه شودگفت: دولت یازدهم سالانه پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی را محقق کرده است.

بهرامی بیان کرد: سرمایه گذاری داخلی و خارجی تفاوت چندانی ندارد و آنچه در مقوله سرمایه گذاری مهم است سودآوری و اطمینان از امنیت برای سرمایه گذار است که وجود این دو مهم می تواند سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری کند.

وی اظهارداشت: کشور ایران باتوجه به ظرفیت هایی که دارد می تواند به لحاظ سودآوری جذاب و مناسب باشد اما در بحث امنیت سرمایه گذاری، ریسک سرمایه گذاران و فضای کسب و کار نمره قابل قبولی نداریم که رتبه بندی ایران در آمارها و گزارش های بین المللی مسئله مهمی برای سرمایه گذاران خارجی است.

سیده فاطمه مقیمی رئیس کانون زنان بازرگان ایران و کارآفرین برتر جهان اسلام هم گفت: برای موفقیت در اقتصاد و کارآفرینی ادبیات بودن در اقتصاد جهان را بلد باشیم.

وی اضافه کرد: اقتصاد دنیا در چند سال آینده خودکار است و تعداد شرکت های فناوری اتوماسیون به منظور تغییر شکل داده بازار کار افزایش می یابد و بخش خصوصی بحث های توسعه ای را دنبال می کند.

مقیمی ادامه داد: در اقتصاد آینده فعالیت ها بر مبنای فناوری انجام و دوری کاری شکل می گیرد اما این دورکاری به معنای انجام کارها به صورت غیر حضوری است و با دور کاری که مجلس برای زنان تعیین کرده متفاوت است و دورکاری مجلس ایران به معنای حذف شدن زنان از فضای کسب و کار است و آن را قبول ندارم.

او عنوان داشت: زنان در مقابل مردان نیستند بلکه باید به این ظرفیت به عنوان 50 درصد سرمایه نیروی انسانی کمک کننده به توسعه کشور نگاه شود تا زنان و مردان بتوانند در کنار هم توسعه کشور را به صورت متوازن دنبال کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سرمایه گذار نیاز به سودآوری و امنیت بازگشت سرمایه دارد که متاسفانه در کشور ما امنیت حمایت از سرمایه گذاری یا وجود ندارد و یا قوانین در این زمینه بسیار کمرنگ است و به همین دلیل سرمایه گذاری در بانک ها بیشتر شده و زمینه برای انجام کارهای نوین در کشور کمتر شده است.  

مقیمی افزود: اگر امنیت سرمایه گذاری در کشور وجود داشته باشد سرمایه های راکد در بانک ها و سپرده های بلند مدت مردمی به سرمایه مولد تولید محور تبدیل می شود   

وی با بیان اینکه قوانین موجود کشور می تواند کمک کننده فضای اقتصاد و ایجاد کننده فضای سالم اقتصادی درک شور باشد اظهارداشت: با اجرای صحیح قوانین موجود کشورمان می توانیم یک اقتصاد سالم و زمینه ساز حضور زنان و مردان در کنارهم با هدف توسعه کشور را داشته باشیم. 

لینک های مفید

تماس با ما

آدرس

شیراز، خیابان قصرالدشت، بالاتر از چهار راه زرگری،نبش کوچه 73الف

 

تلفن

+98(71) 36294901-9

 

ایمیل

Info@Sccim.ir

JoomShaper